Danas iza 16:20 u Opuzenu 49- godišnji muškarac je prijetio susjedima, a potom i aktivirao plinsku bocu u stambenom objektu i tako izazvao požar. Na mjesto događaja su izašli djelatnici PP Metković, JVP Metković i Hitne medicinske službe.

– Na mjesto događaja izašli su policijski službenici s kojima je odbio komunicirati zatvorivši se u svoju obiteljsku kuću te u prizemlju prouzročio požar aktiviranjem plinske boce. Prilikom intervencije policijskih službenika osoba je pružila otpor ozlijedivši dvojicu policajaca. Navedeni muškarac se potom popeo na krovnu terasu kuće te i dalje odbija postupiti po zapovijedi policijskih službenika, stoji u priopćenju PU dubrovačko-neretvanske.

Jedan od dvojice ozljeđenih policijskih službenika iz PP Metković prebačen je u Dom zdravlja Metković, a potom oko 19 sati  helikopterom HRZ-a u KBC Split i izvan je životne opasnosti.

Neslužbeno doznajemo da je policajca u trenutku intervencije počinitelj porezao po rukama oštrim predmetom. Sam počinitelj nije ozljeđen.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, počinitelj je Radomir Šimović, koji je i prije pravio probleme susjedima svojim ispadima u ulici Put Zlatinovca gdje živi. Sve je počelo zbog dječjeg rođendana u susjedstvu. Djeca su se veselila a njemu je to smetalo. Vikao je na njih i vrijeđao. Najviše mu je zasmetalo ispaljivanje konfeta pa je prijeteći i negodujući rekao da u njega djeca pucaju. Kada su vidjeli da stvar izmiče kontroli susjedi su pozvali policiju koja je ubrzo došla. Muškarac se zatim zabarikadirao u kuću da bi se ubrzo osjetio miris plina kojega je pustio unutra. Policija je na svu sreću uspjela evakuirati ljude iz obližnjih kuća prije eksplozije pa se nikome ništa nije dogodilo.

HRT javlja kako je Šimović ratni veteran 116. neretvanske brigade te da je obolio od PTSP-a.

Drama u Opuzenu još uvijek traje! Oko 23 sata na teren su izašli pripadnici specijalne policije iz Splita koji će pokušati muškarca skinuta sa krova.

Foto: Denis Jerković/SD