Dinamu treba pobjeda nad Manchester Cityjem da bi sam sebi sigurno priskrbio proljeće u Europi, drugo uzastopno. Bod neće značiti baš ništa ako Atalanta trijumfira nad Šahtarom. Za pobjedu Modri moraju zabiti pogodak. Barem jedan. Možda i više…

Kad se radi o postizanju pogodaka, onda je najbolje nazvati broj Brune Petkovića, Dinamova i reprezentativnog golgetera. Sutra će biti jako, baš jako bitno kako će odigrati Petković. Ne samo zbog poentiranja. On je taj krucijalni napadač koji će se hrvati sa Cityjevom obranom, ulaziti u duele, spuštati lopte dečkima koji će ulaziti iz drugog plana, morat će ponekad sačuvati loptu dok se ostali priključe u ofenzivne akcije. Ne treba, naravno, ni spominjati da je Petković i sjajan asistent, neka njegova peta ili drugi lucidni potez može matirati svaku obranu, pa i Guardiolinu.

Nakon utakmice na Etihadu, na press-konferenciji Pep Guardiola govorio je samo o jednom Dinamovu igraču, baš o Petkoviću. Kazao je da je obrambene zamisli temeljio na tome da zaustavi robusnog i moćnog Dinamova napadača. Ta zamisao je podrazumijevala da ga često čuvaju dvojica, na Etihadu su to bili Otamendi i Fernandinho. Uspjela je ta ideja, Modri baš i nisu napadali, Petković je uglavnom bio usamljen, teško mu se bilo nositi s dvojicom na leđima, nije bilo lako dobivati takve duele. Vjerojatno Guradiola opet smišlja istu taktiku koja ima za cilj limitirati hrvatskog reprezentativca…

Pitamo Petkovića kakav mu je osjećaj prije sutrašnje utakmice.

– Osjećaj je sjajan. Točno se vidi kako je velika utakmica pred vratima Maksimira. Na svakom koraku svi pričaju o Cityju i to me puni optimizmom i samopouzdanjem. I mene i moje suigrače.

Osjetili ste Manchester City na Etihadu. Što ste tamo naučili, koje ste pouke izvukli?

– Dobili smo samo potvrdu kako je riječ o jednoj od najboljih momčadi svijeta. No, isto tako smo dobili saznanje da se možemo nositi s pritiskom igranja u takvim uvjetima.

Na Etihadu se Dinamo uglavnom branio. Je li to bila taktika ili vas je City jednostavno stisnuo i niste mogli do zraka. Kakva se utakmica može očekivati u Maksimiru?

– Nema pravog odgovora na to pitanje. Igraš u skladu s mogućnostima i situacijom na travnjaku. Nekada ti protivnik dopusti više, nekada ti njemu uzmeš prostor. Stvarno ne znam što možemo očekivati u srijedu u Maksimiru i za koju taktiku će se trener opredijeliti, mi smo tu da je sprovedemo u djelo.

Koliko se Dinamo zapravo može otvoriti protiv Cityja? Guardiolina momčad ima iznimno brze igrače, napad bi mogao biti dosta riskantna taktika, zar ne?

– Ma jasno je svima protiv kakve momčadi igramo i da tu nema puno prostora za improvizacije bilo kakve vrste. No, ja čvrsto vjerujem u svoje suigrače, trenere i sebe da možemo napraviti nešto više.

Cijeli intervju možete pročitati na portalu Sportske novosti