Nakon što smo dobili informacije od čitatelja da u Zavodu za hitnu medicinu u Metkoviću ne radi klimatizacija, a vrućine su nesnosne, obratili smo se ravnatelju Zavoda Luki Lukiću. On nas je uputio na ravnatelja Doma zdravlja Metković, Mihovila Štimca, jer je to prostor u vlasništvu Doma zdravlja kojega koristi Hitna.

Ravnatelj Štimac nam je potvrdio informaciju da već neko vrijeme ne radi klimatizacijski sustav koji se sastoje od jedne vanjske i pet unutrašnjih jedinica marke Mitsubishi i koji je postavljen prije gotovo 18 godina. Ovaj sustav ne rashlađuje samo prostorije Hitne već i nekoliko njih na višim etažama Doma zdravlja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Štimac nam je rekao da su prvo pokušali doći do zamjenskih dijelova, a uspostavilo se da ih više nema na tržištu. Potom je pokrenut postupak javne nabave koji je još u tijeku. Prema njegovim riječima, zbog procedure ovakvo stanje će potrajati sigurno još mjesec dana. Vrijednost novog klimatizacijskog sustava je oko 60 tisuća kuna.

Kako jednu nevolju često prati i druga, sve se ovo događa u razdoblju kada bilježimo rekordno visoke temperature u lipnju koje bi danas i sutra mogle prijeći 40 °C, s tim da meteorolozi ne najavljuju značajniji pad dnevne temperature ni tijekom sljedećega tjedna.

OGLAS