Danas u Restoranu Buđoni u Momićima održana je konferencija za medije Udruge lađara Neretve na kojoj je predstavljen program ovogodišnjega Tjedna lađe na Neretve sa središnjim događajem – 27. Maratonom lađa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

I ove godine će prijenos Maratona lađa biti u izravnom prijenosu HRT-a, prenosi metkovic.hr, a predsjednik ULN-a Luka Oršulić je najavio dolazak novih lađa iz brodogradilišta u Tribunju.

U srijedu, 7. kolovoza u Opuzenu će se održati brzinske utrke za izbor startnih pozicija. Prije utrka, u crkvi sv. Stjepana Prvomučenika bit će služena sveta misa za sve lađare, a nakon nje će svi posjetitelji moći uživati u programu Akrobatske grupe HRZ-a Krila Oluje.

Četvrtak, 8. kolovoza tradicionalno je rezerviran za lađarice. Maraton lađarica startat će ispod Lučkoga mosta u Metkoviću, a na cilju u Opuzenu će biti održan program proglašenja pobjednika i dodjela nagrada te glazbeno-zabavni program.

petak, 9. kolovoza u Gradskome parku u Metkoviću će biti održan Festival tradicija. Svoje običaje, kulturu i gastronomsku ponudu ove će godine predstaviti OPG-ovi iz Požeško-slavonske županije i Grada Lipika, a posjetitelji će moći uživati i u zabavnome programu. Kao i svake godine, organizatori će pripremati i svoje delicije, a prihod od prodaje je namijenjen u humanitarne svrhe.

Druga subota u kolovozu tradicionalno je rezervirana za lađare koji će i ove godine poslati predivne prizore iz Neretve u Europu i svijet. Start je u Metkoviću u 17 sati, a dolazak prvih lađa u Ploče očekuje se oko 19:15.

 

OGLAS