Zaljubljenik u rodni Metković i Neretvu i strastveni skupljač starih predmeta, napose starih fotografija i razglednica s motivima Metkovića, Neretve a i šire okolice, Mario Talajić objavio je sjajnu vijest.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Njegov prijatelj, metkovski zet s kojim dijeli istu strast prema starim predmetima, Zlatko Huzek pronašao je unikatan predmet koji svjedoči o povijesti Metkovića s kraja 19. i  početka 20. st. – pečat Mate Šarića, metkovskog trgovca koji je oko 1890.godine došao iz Opuzena u Metković i koji je čak imao vlastiti novac s kojim se moglo kupovati u njegovoj trgovini.

– Pečat je izrađen nevjerojatno kvalitetno i dizajnerski. Posebno je interesantna središnja vinjeta koja je ukras na pečatu – ista se vinjeta nalazi i na apoenima Šarićevog novca. Pečat se sastoji se od više dijelova. Njime su se pečatile pošiljke te je otisak ostajao utisnut u vosku, protumačio je Mario.

Kvalitetu i ljepotu ovog vrijednog pronalaska procijenite sami iz priloženih fotografija koje nam je ustupio Mario Talajić (među njima je i primjerak Šarićeva novca)…

OGLAS