Nakon što je krajem prošle godine za svoje projekte dobio Nacionalnu oznaku kvalitete, nastavnik Josip Cvitanović iz Srednje škole Metković je ovih dana dobio i Europsku oznaku kvalitete za dva eTwinning projekta – “Warm Up Your Brain” i “Let’s Grow with Game” koje je provodio s učenicima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Projekt “Warm Up Your Brain” proveden je u suradnji sa školama iz Španjolske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Azerbajdžana. Fokus projekta bio je na podizanju svijesti o mentalnom zdravlju među učenicima, s naglaskom na boljem razumijevanju vlastite psihološke dobrobiti. Suradnja s međunarodnim partnerima rezultirala je inovativnim pristupima poboljšanju mentalnog zdravlja mladih, ključnog za njihov individualni prosperitet i efikasno sudjelovanje u zajednici.

Projekt “Let’s Grow with Game”, u suradnji sa školama iz Portugala i Turske, bavio se analizom učinaka edukativnih igara na razvoj djece, istražujući fizičke, pedagoške i psihosocijalne aspekte. Kroz četveromjesečni projekt, svaka škola je razvila vlastitu obrazovnu igru, potičući kreativnost i suradnju među učenicima.

ETwinning projekti ne uključuju fizičke razmjene već isključivo online suradnju. No, unatoč virtualnom formatu, srednjoškolci iz Metkovića imali su priliku produbiti svoje znanje o običajima i kulturi drugih država, dodatno obogaćujući svoje obrazovanje.

OGLAS