Kineska kompanija koja gradi Pelješki most China Road and Bridge Corporation (CRBC) jučer će se u 19 sati u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću predstavila svima zainteresiranim građanima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ispred tvrtke CRBC nazočni su bili Chen Kan, Mario Tevšić i Marin Matulić, ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Dasen Jasprica te gradonačelnik Dalibor Milan koji je na početku sve pozdravio i izrazio nadu da će u izgradnji Pelješkog mosta mnogi dobiti priliku za posao.

Sastanak je organiziran u suradnji tvrtke CRBC i HZZ-a. Dasen Jasprica, predsjednik područnog ureda u Dubrovniku, istaknuo je da na prostoru Neretve postoji građevinarska tradicija još od vremena nekadašnjeg Betona i kasnijih firmi koje su stagnirale u vremenu krize prije nekoliko godina. Smatra da je blizina gradilišta i strukovne vještine ljudi s ovoga područja ključno za preuzimanje dijela poslova na izgradnji Pelješkog mosta koji je ogroman projekt s velikim potencijalom. Kinesku tvrtku CRBC smatra ozbiljnim i pouzdanim partnerom koji ima svjetske reference u graditeljstvu.

Glasnogovornik tvrtke CRBC Mario Tevšić je između ostaloga naglasio da je politika tvrtke zaposliti lokalne radnike jer time smanjuju troškove, radnici se ne trebaju privikavati na lokalne uvijete rada i na taj način tvrtka stvara bazu za buduće projekte na ovom području.

Konkretno o radnim mjestima je govorio Marin Matulić koji je u CRBC-u zadužen za ljudske resurse. On je govorio o zanimanjima i profilu radnika koji su im potrebni u prvoj fazi rada na izgradnji Pelješkoga mosta. Sve oglase za nova radna mjesta objavljivat će, kao i do sada, na mrežnoj strani HZZ-a. Trenutno se traže radnici sa sljedećim zanimanjima:

  • vozači, više izvršitelja, koji će voziti osoblje tvrtke i u tu svrhu zadužiti automobil. Potrebno je da kandidati imaju osnovnu razinu znanja engleskog jezika.
  • prevoditelji s engleskog jezika, više izvršitelja, sa završenim studijem engleskoj jezika
  • knjigovođe, više izvršitelja, koji imaju barem tri godine radnog iskustva, osobito u radu s međunarodnim tvrtkama.

Matulić je naglasio da se radnicima osigurava apartmanski smještaj, topli obrok i plaće koje su za naše prilike dosta dobre. Potrebu za novim radnicima drugim zanimanja oglasit će na stranicama HZZ-a kada za to bude vrijeme.

 

OGLAS