U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 18 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a devet ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je osam prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 580 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ . 254 osobe su sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 80 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 12 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 30 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 26 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 40 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja, stoji u tjednom izvješću za promet PU dubrovačko-neretvanske.