U sklopu projekta Mali metkovski baštinci Udruga mladih Kolektiv je, povodom 600. obljetnice od prvoga pisanoga spomena Metkovića, izdala brošuru o metkovskoj baštini pod nazivom Moja metkovska baština: Što je to i kako je mogu čuvati?.

Brošura, namijenjena djeci, na jednostavan i zanimljiv način predstavlja najznačajniju metkovsku kulturnu baštinu, materijalnu i nematerijalnu, obogaćenu ilustracijama i fotografijama te savjetima i idejama kako oni sami ili uz pomoć odraslih mogu proučavati i čuvati kulturnu baštinu. U suradnji s metkovskim osnovnim školama poklonjena je svim učenicima petih razreda te školskim i Gradskoj knjižnici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Brošuru su volonterski izradili članovi Udruge Ivan Volarević (tekstovi i ilustracije) i Jure Taslak (grafička priprema i prijelom), fotografije su ustupili Ustanova za kulturu i sport Metković, Marin Veraja, Josip Cvitanović i Antonia Vodanović, dok je brošuru tiskala Tiskara Pečat iz Metkovića.

– Financijska sredstva za tiskanje brošure je osigurala Dubrovačko-neretvanska županija na čemu joj zahvaljujemo, a posebno zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji projekta bez čega ne bi bilo ove brošure, poručili su iz Udruge mladih Kolektiv.

OGLAS