Djelatnici Hitne pomoći u Trebinju u BiH su u proteklih sedam dana imali tri intervencije zbog ugriza zmija otrovnica. Među nastradalima je i dječak star 3,5 godine. Najzahtjevnija intervencija bila je na Trebinjskim brdima, gdje je riđovka ugrizla stariju ženu u predjelu koljena. To su odmah primijetili ljudi koji su bili sa njom, unijeli je u kamion i krenuli ka Trebinju te pozvali Hitnu.

I dok je žena izlazila iz kamiona kako bi prišla medicinskim radnicima, nagazila je na poskoka i počela vrištati. Trebinjskim medicinarima u početku nije bilo jasno što se zbiva. Mislili su da žena halucinira zbog djelovanja otrova.

Međutim, poskok je ubrzo prošao između nogu liječnika i tek tada im je bilo jasno da ženu pukom srećom poskok nije ugrizao.

Prebacili su je u trebinjsku bolnicu i smjestili na odjel intenzivne njege.

Doktor Saša Borjan kaže za TrebinjeLive.info da svake godine zabilježe u prosjeku oko osam ugriza zmija otrovnica, ali da su u proteklih sedam dana zabilježili čak tri.

– Među njima je i dijete koje je riđovka ugrizla za prst na ruci. Srećom, roditelji su brzo reagirali i došli do Hitne – rekli su u trebinjskoj Hitnoj.

Foto: TrebinjeLive.info