Početkom ove godine Udruga mladih Kolektiv postavila je na četiri lokacije u radu siluete četvero znamenitih Metkovaca i na taj ih način istrgnula iz zaborava. Tako nas na početku na početku Ulice Neretvanskih gusara promatra dobrotvorka Iva Petrušić (1924.-2012), u Ulici Ivana Gundulića (kod Male pjace) sveučilišni profesor, književnik, pjesnik i prevoditelj Ivan Slamig (1930.-2001.), u Ulici A. Hebranga (u Luci) pjesnik i prevoditelj Stojan Vučičević (1941.-1989.) te u Ulici S. Radića (nasuprot Lučkog mosta) glumac i redatelj Obrada Gluščevića (1913.-1980.).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

I nakon pola godine silueta Stojana Vučičevića nije odoljela zovu vandalizma… ostala je bez glave koju su članovi njegove obitelji pronašli u ruševini obližnje kuće.

Korisitmo priliku i javno predlažemo da znameniti ljudi našega kraja napokon dobiju zasluženo mjestu u javnom prostoru. Zašto se većina naših obrazovnih i kulturnih ustanova naziva Metković? Zar ne bi bilo prikladnije da nose ime velikana kulture, riječi i rime koje je iznjedrila ova Dolina okovana surovim krškim zagrljajem?

OGLAS