Danas se od 11 ujutro do navečer u gradskoj dvorani održava humanitarni malonogometni turnir s brojnim poznatim gostima.

Izgradimo dom obitelji Sršen, naziv je humanitarne akcije koju su inicirali građani Opuzena, neretvanskih braniteljskih udruga te članovi nogometnih klubova NeretvanacNeretvaGusarMaestralMetkovićČapljinaLjubuškiGrudaStolacImotski i Zmaj iz Makarske, kako bi se prikupilo što više sredstava za gradnju kuće nekadašnjem nogometašu koji sam skrbi o šestero djece.

Naime, Roland Sršen, nekadašnji nogometni vratar te dragovoljac Domovinskog rata iz Opuzena, prije tri mjeseca ostao je sam sa šestero djece nakon što mu je umrla supruga Andreja, a iz neadekvatnog stana od 50 kvadrata u kojemu trenutno žive, moraju se iseliti zbog sudske odluke.

Kad su humanitarne akcije u pitanju, hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić je uvijek tu za one kojima je potrebna pomoć, pa će se i pojaviti u Opuzenu na turniru i potpisivati knjige “Rusija naših snova”, djelo koje je nastalo nakon Svjetskoga prvenstva u Rusiji u suradnji sa Sportskim novostima. Akciji se odazvao i Darijo Srna, nekadašnji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije koji je iz neretvanskog kraja, pa će se njegova poruka iz Ukrajine, gdje sada radi, emitirati putem videolinka tijekom turnira.

Što se malonogometnoga turnira tiče, jednu od glavnih uloga odigrao je Joško Popović, nekadašnji legendarni napadač koji je također iz doline Neretve i koji je sve organizirao, stupio u kontakt s prijateljem Dalićem te animirao brojne klubove i bivše suigrače diljem Hrvatske i šire. Popović, koji je sa 111 golova treći strijelac u povijesti HNL-a, a igrao je za hrvatske prvoligaše Zagreb, Šibenik i Kamen Ingrad te bio član hrvatske reprezentacije, nije više aktivan u nogometu, ali se itekako aktivno uhvatio ove uloge.

Rješenje je pronađeno u izgradnji adekvatnog doma na zemljištu u obiteljskom vlasništvu, u kojem bi samohrani otac mogao djeci osigurati dostojanstveno odrastanje. Roland i njegova djeca, od kojih su dvojica invalidi, a jedan je nepokretan te mu je potrebna skrb i prilagođeni stambeni prostor, jednostavno trebaju pomoć zajednice. Plemenita akcija je ujedinila sportsko i braniteljsko srce juga Hrvatske i Hercegovine, a u sklopu nje održat će se malonogometni turnir u Opuzenu, koji u gradskoj dvorani počinje sutra (subota) u 11 sati te će potrajati do predvečer, jer je finale na rasporedu u 18 sati. Ulaz u dvoranu je slobodan, a oni koji se odazovu moći će donirati sredstva za humanitarni cilj. Čitav vikend proteći će u Opuzenu u tonu pomaganja obitelji Sršen, a poklopilo se i da je nakon turnira na središnjem gradskom trgu koncert grupe Mjesni odbor, na koji će doći svi sudionici turnira.

Donacije u materijalu i novcu

Povodom akcije zajedništva i dobrote otvoren je posebni namjenski račun u Privrednoj banci Zagreb, IBAN: HR1123400093510951600, pod nazivom “Izgradimo dom obitelji Sršen” na koji se može donirati, a prihvatljive su i donacije u građevinskom materijalu, sve s ciljem kako bi se izgradila kuća obitelji kojoj je potrebna pomoć.