Jučer, na svetkovinu Presvetog Trojstva u prepunoj crkvi u Rogotinu održana je sveta misa koju je slavio nadbiskup mons. Marin Barišić u koncelebraciji s don Gabrijelom Kamberom, don Mladenom Margetom, don Antom Žderićem, bivši župnik Rogotina don Darkom Jerkovićem te domaćinom don Ivicom Barišićem.

Slavlje je započelo svečanom procesijom. Nadbiskup Barišić je u svojoj propovijedi, uz čestitku za 100. obljetnicu osnutka župe i svetkovinu Presvetog Trojstva, istaknuo veličinu Rogotina, tj. naših starih koji su baš odlučili crkvu posvetiti Presvetom Trojstvu, a ne kako su ljudi većinom običavali po nekom svecu), što svjedoči o velikoj duhovnosti naših predaka.

Za 50 godina pjevanja u crkvi, Anti Šunjiću Tarzi, nadbiskup je dodijelio zahvalnicu i čestitao mu uz želju da tako nastavi još mnogo godina.

Mještanka Linda Markota, zahvalila se u ime svih mještana, nadbiskupu, svećenicima i svim župljanima koji su sudjelovali u organizaciji.

Zatim se svećenik don Ivica neizmjerno zahvalio nadbiskupu  Marinu što je svojim prisustvom uveličao slavlje. Dorotea Damić i Luka Žderić nadbiskupu su uručili prigodne darove. Na kraju je nadbiskup Marin Barišić udijelio svečani blagoslov puku i mjestu.

Fotogaleriju s jučerašnje proslave velikog jubileja u Rogotinu možete pogledati na Rogotinskom portalu.

Piše: Ante Pejar/Rogotinski portal