Povodom 50. obljetnice župe sv. Nikole biskupa u Metkoviću, sedmero župljana je na prvu nedjelu došašća primilo zahvalnice za životno svjedočenje i djelotvornu suradnju u pastoralnom poslanju župe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Zahvalnice je ovom prigodom poslao nadbiskup Marin Barišić,a  tijekom mise ih je uručio žuonik don Davor Bilandžić. Zahvalnice su primili: Ante Ćelić, Senka Jurković, Grgur Vekić, Marko Šiljeg, Zvonko Jerković, Mario Jelčić i č. s. Marijana Cvitanović.

Program središnje proslave 50 godina župe

U četvrtak, 5. prosinca, poslije u 19:00 sati u crkvi će biti svečana akademija u čast sv. Nikole biskupa. Autor teksta akademije je dr. don Ante Mateljan, a glazbe mo. don Šime Marović.

U petak, na blagdan sv. Nikole biskupa, bit će središnja proslava zlatnog jubileja  župe. U 10 sati svečanu sv. misu s obredom unošenja relikvije sv. Nikole biskupa i blagoslovom relikvijara  predvodit mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko – makarski i metropolit.

Poslije blagoslova relikvijara slijedi svečana procesija i slavlje sv. mise. Poslije sv. mise relikvije sv. Nikole b. biti će izložene na čašćenje. Na ovoj sv. misi biti će i blagoslov djece.

Podjela darova djeci od 1 do 8 razreda bit će poslije sv. mise u 10 sati.

Večernja sv. misa u 18 sati, a blagoslov djece i podjela darova do 1. razreda osnovne škole.

OGLAS