Nakon 5 dana natjecanja u kineskom gradu Jiaxing, završeno je Svjetsko boćarsko prvenstvo u kategorijama juniori (U18), mlađi seniori (U23) i seniorke. Hrvatski reprezentativci i reprezentativke su na najbolji mogući način predstavljali svoju domovinu. Ukupno gledajući rezultati su i više nego uspješni. U utorak će u zračnu luku u Zagrebu sletjeti čak 8 novih svjetskih medalja. U ukupnom zbroju osvojena su dva zlata, tri srebra i tri bronce.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Zlatne medalje za Hrvatsku osvojili su Mateo Načinović i Marin Ćubela u štafetnom izbijanju do 23 godine te  Karlo Šaban u kategoriji pojedinačno klasično do 18 godina.

Korak do naslova svjetskog prvaka ostao je Pločanin Luka Gašpar, od ove sezone član BK Metković, u disciplini bližanje i izbijanje u krug do 18 godina. Šteta što Luka nije uspio uzeti ponuđeno, jer je pri rezultatu od 21:22 za Francuza, Luka imao tri boće za pobjedu. Dva promašaja boće i jedan promašaj balina značio je da mora čestitati Francuzu na pobjedi. No, srebro je svakako veliki uspjeh za Luku Gašpara.

Imamo i srebrni par do 18 godina. Filip Matijašić i Luka Gašpar su najprije u današnjem polufinalu pobijedili predstavnike Srbije Kovačević i Tot 11:8. U finalu je Talijan Graziano morao pogoditi balina za pobjedu od 7:6 da bi sebi i Soggetiu donio pobjedu. U tome je i uspio, pa su naši mladi momci ostali bez zlata. Tako je Luka Gašpar osvojio svoju drugu srebrnu medalju.

Blizu zlata bila je i boćarica ŠB Čavle Carrolina Bajrić. U finalu discipline bližanje i izbijanje u krug poražena je od Francuskinje Coralie Rives sa 21:23.

Osvojene su i tri bronce. Uz već spomenutu broncu Matea i Carrolina, do medalje tog sjaja stigle su Nives Jelovica i Tanja Grubiša u parovima.  Uz svjetsko zlato u štafeti, Marin Ćubela donosi i broncu u brzinskom izbijanju do 23 godine.

OGLAS